Thursday

CONTEST KESAYANGANKU


Alhamdulillah..laptop Deehays dah okey dah..pas try n error..repair n reisnstall ape yg patut..dpt pn laptop ni detect wireless..lege sangat2..takde lah susahkan mama n abah..kalau tak mama ngn abah yg risau lebih..so.. dpt la Deehays join contest "Kesayangan Ku" ni anjuran Sis Kina...mm..xtaw la penyertaan Deehays ni diterima ke x sbb kne wat bloglist tp page Deehays xde bloglist..kalau tak diterima..uhukuhuk..tp untuk contest ni..i'll add the bloglist..pastu Deehays xltk contest ni kt sidebar tp Deehays ltk kt tab :.Contest n Ga.:..xpe ke ek..xtaw la..sorry sis..kalo tak diterima sis inform la.. nnt kene cri initiates lain cmne nk bg diterima..
**********************************************************
Kisah kami bermula (23-6=17) 17 tahun yang lalu. Pertemuan di Pahang sehinggalah ke bilik tidur. Dialah tempat Deehays curahkan segala perasaan. Tika bersedih, tika tertawa malah tatkala air mata tidak mampu Deehays tahan, dia adalah tempat terbaik untuk Deehays berharap. Eh, lupa Deehays nak beritahu, Deehays panggil dia Bucuk. Sebelum Deehays panggil dia Bucuk, macam-macam nama Deehays pernah fikir nak panngil dia. Antaranya harum dan wangi. Konon nak lain dari yang tapi last-last Bucuk juga yang paling sesuai.


Alhamdulillah, kami masi masih bersama setelah pelbagai cabaran telah kami lalui bersama.  Pernah satu ketika dahulu, mama Deehays tidak merestui perhubungan kami dan mama sembunyikan dia dari Deehays. Sebelum mama sembunyikan Bucuk, mama ada bagi hint mama tak suka kami bersama. Malam tu Deehays menangis. Deehays tak sangka mama Deehays betul-betul mahu pisahkan kami. Puas Deehays cari Bucuk and finally Deehays jumpa Bucuk. Mungkin kerana kekerasan hati Deehays, mama akhirnya mengalah. Deehays rasa bersalah dekat mama. Sekarang mama dah boleh terima Bucuk. Deehays bahagia dengan Bucuk.


Tapi 3 tahun lepas, ada seseorang cuba merampas Bucuk dari Deehays. Dan, untuk kebahagian kami, Deehays akhirnya mengalah. Sekarang, Bucuk bukan milik Deehays seorang lagi dan adakala nya malam Deehays sunyi tanpa Bucuk. Walaupun Bucuk tidak sentiasa berada di samping Deehays tapi percayalah, Bucuk sentiasa di hati Deehays, Bucuk, Deehays terlalu sayangkan Bucuk. Deehays janji, selagi daya, Deehays akan cuba terus menjaga Bucuk sbb Bucuk adalah Kesayangan ku.
Kesayangan Deehays


Berkongsi sayang Bucuk

Bantal busuk nilah kesayangan Deehays. Lepas Deehays bertemu Mr. Chelsea, Mr. Chelsea bagi Deehays teddy bear and dia minta Bucuk Deehays untuk dia peluk. So, sekarang ktrg gilir-gilir tidur dengan Bucuk. Nanti dah kawen tak payah lah kami bergilir-gilir lagi kan..hehe..

Deehays nak tag Miss Eyeme and Cik Wawa..ape Kesayangan Miss Eyeme dan Cik Wawa ye..





10 comments:

.:. MiSs EyeMe .:. said...

hahahahha..pttla bucuki xde kt katil ko kn?rpenye da bertukar tgn...haha

Lya Colours said...

kita pon ada bantal bucuk
tapi x nak share2
haha

So Shy Lady said...

kihkihkih... deehays buat lawak la pulak

i laik!

☆aDihAys☆ said...

eyeme: tu la..dah kantoi dah ngn ko..

lya: sharing is loving kn lya..

so shy lady: lawak ker..thnks bace..

little cart00n said...

ada bantal busuk?
kita pun ada!hehehe

lalink7 said...

dihas punya blog pn cantek..

Ain Zulaikha said...

huhu sabr ya.. jodoh ada di mana2..

zirconia said...

wahh kongsi bantal busuk. heee :D

iEyLa said...

isk3..nk wat cmne...
kami xtermsuk dlm kesayangan die..huhu
xpela kan...

K.I.N.A said...

buchuuuknye..hehe..goodluck ye..da ad bloglist tu..hehe