Saturday

Indahnya Masjid India

hari ni bila tgk ramainya  jemaah mengerjakan solat kt Masjid India..
rasa kagum sgt..kagum sebab ada yg solat kt jalan raya..kat laluan pasar Masjid India tu..
kat deretan kedai..Jakun kan Deehays..bende tu pun nk kecoh..
tp serius cakap..ni first time Deehays lalu situ mase solat Jumaat..
first time tgk sendiri..rasa teruja..tapi masa window shopping kat situ..
ada jugak kaum adam yg turut sama shopping..
mereka-mereka ini tak rasa malu ke tgk kaum sejenis mereka bersolat..
tetapi mereka tidak..Deehays yg window shopping kt situ pn rasa malu nk shopping..rasa cam tak hormat org nk solat pulak..then rupa-rupanya ayah Deehays pun solat kat situ..
Deehays tanya ayah solat kat dalam masjid ke kt tepi-tepi jalan..
ayah kate tepi-tepi jalan jer..sian abah..kene solat kat kl sebab tunggu Deehays abes kelas n nak jemput Deehays balik rumah..
mesti mereka-mereka yang solat kt jalan-jalan raya ni kene menahan panas tar dan masa sujud pun mesti sakit kan..Deehays agak jer..tapi bila tengok ramai-ramai camtu terasa macam bagusnya mereka dalam menunaikan tanggungjawab mereka..rasa insaf sekejap..eh..minta-minta la insaf ni lama..hehe..
itu saje nak cerita hari ini..

No comments: