Thursday

Countdown to graduation part 2: Blood Donation

ntAssalamualaikum sume..sihat?! hope sume sihat..sape yg tak sihat cpt2 mkan ubat taw..

hari ni Deehays nk cerite pasal derma darah. kalau nk taw, derma darah adalah salah satu daripada beribu-ribu impian Deehays. since kt u ade  kempen derma darah, lepas habis class tadi, Deehays terus pergi register. semangat ni!!..sampai-sampai kt tmpt derma darah tu, terus isi borang, borang dah complete terus bagi kt nurse yg jage kt situ..borang tu senang je nk isi..pejam mata pun boleh isi..hehe..mula-mula nurse tu suruh timbang..lepas la nk derma darah..nk tahu ke berat saye berapa..hmm..sgt berat..dah naek 2 kg dari last timbang ari tu..ops..kene diet ke?!..pas timbang nurse tu check darah..result darah pun kuar..cam biasa..dah tahu dah nurse tu nk ckp ape..
"Dik..hari ni adik tak boleh derma darah la..darah adik tak cukup zat besi..hmm.. darah adik O ye.."
berlalu lah diri ini dengan penuh kehampaan..takde la frust sgt..actually ni bkan kali pertama tapi da kali ke 5 atau kali ke 6.. dan macam biasa, result dia tak penah berubah. Frust la cam ni..dah banyak kali tp zat besi tu tak muncul2 pun.. =( ..masa 1st time dulu frust sgt..tapi sebab dah jadi banyak kali camni..xde la frust sgt kali ni.. tp impian nk derma darah b4 grad susah la nk tercapai..camne nk buat ni????!!

nota hati: kat mane nk cari zat besi ye....

5 comments:

gilastats said...

Tak pernah lg derma darah sbb takot jarum....

biella93 said...

kena la p klinik , mintak ubat utk zat besi . ehhehehe . sakit tak derma darah ??

Lya Colours said...

tak nak derma darah, gerun

MariaMira said...

cakap mmg berani tp bila depan takut giler wakakak...

☆aDihAys☆ said...

gilastat: takut jgk tp wat2 berani je..

biella: xpenah derma darah lg..xtaw la sakit ke x..=(

lya: jom la lya..kiet same2 derma darah..

mariamira: biase la..mule2 rase berani..tp sebenarnyer....