Thursday

Countdown to graduation part 3 : General Election + Career Fair

Assalamualaikum semua..
lately, semua entry saye pasal countdown..nampak sangat mencapap kan..
apa lah sangat grad tu..hmm,,mmg takde pape..tapi saya still nk countdown..
actually lambat lagi habis belajar..ada la 2 bulan lg..tapi rasanya sebab da nak habis belajar..
some things saya nak abadikan sebagai kenangan..blog ni kan buku rojak saya..semua benda saya nak tulis kat sini..tentang semua kehidupan saya..opps..tak semua sebenarnya..

kali ni nak cerita tentang General Election, 22 Feb 2011 hari tu..tak kenal pun calon MPP tu tapi still menjalankan tanggungjawab pergi mengundi..rajin je kan..sebenarnya malas jugak tapi tahun lepas tak dapat vote sebab tengah practical..so, tahun ni nak la vote..last vote..pasni nak vote kat PRU pulak..
wahh..excited..hari tu baru buat semakan nama..nama saya ada..yeah..dah layak mengundi..undi siapa? 
undi adalah rahsia..hehe...

Then, semalam pergi Career Fair kt u..saja-saja melawat..tak drop cv pun..tak confident la nak hantar cv kat mana syarikat..rasa cam tak berapa berkelayakan jer..kawan-kawan kata sepatutnya pertengahan sem dah boleh hantar cv dekat mana-mana..mereka kata, kena hantar awal-awal..nanti habis belajar dah ada orang panggil interview..betul ke? kalau hantar lepas belajar tu lambat sangat ke?!..hmmm..

nota hati: camne nak hantar resume, nak kerja ape pun tak tahu..

2 comments:

.: iEyLa :. said...

awakkn nk kawen trus..
xyah la anta cv lg..hukhuk

Lya Colours said...

hantar je resume kat HR dia. atau email je. nanti if response dia reply la. biasanya mcm tuh la