Wednesday

Exam Preparation

assalamualaikum kawan-kawan...

dekat 2 bulan Syahida tak buka blog.. bukan taknak tapi tak sempat..
tak sempat dan takde line internet..hehe..

hari ni takde cerita nak story..just nk rewind sikit-sikit preparation exam hari tu..
hari tu banyak sangat nak story tapi sekarang dah lupa..hehe..

masuk hari ni Syahida dah bergelar isteri kepada En. Hilmee selama 25 hari.. belum sebulan pun lagi..
mengenang kembali persediaan sebulan terakhir bergelar isteri akan membuatkan Syahida risau..
sangat risau.. 

believe it or not Syahida dah mula bercuti 2 minngu sebelum kahwin tapi tu bukan cuti kahwin, cuti belajar sebenarnya.. Syahida nikah 15hb Disember 2012 tapi ada exam 10 dan 12 Disember.. Company bagi study leave 6 hari untuk belajar tapi Syahida mensia-siakan cuti tu.. Syahida tak belajar pun tapi just focus dekat wedding.. Bukan saja-saja taknak belajar tapi tak sampai hati biarkan mama buat preparation sorang-sorang..

Syahida mula belajar 2 hari sebelum exam tapi itupun tak boleh focus. Masa tu mama & abah sibuk memindahkan barang dari Kuantan ke Selayang. Since family Syahida stay dekat Kuantan dan Syahida akan stay dekat Selayang lepas kahwin, ada barang yang mama & abah nak bawa pergi Selayang... Selayang tu pun rumah family sebenarnya.. I'm just a guardian until my father retire... So, mesti lah Syahida kena tolong kan.. 

Last-last, Syahida betul-betul study malam sebelum exam je.. and honestly, I'm not confident with my answer.. Just berdoa ada rezeki untuk Syahida.. tak dapat Syahida bayangkan kalau Syahida fail both paper dan kawan-kawan seperjuangan lulus.. Mesti kena panggil dengan Boss nanti.. Bila fikir pasal result memang risau.. oH, lupa nak beritahu, keputusan keluar 8 Februari 2013, Sebulan dari sekarang.. Nanti keluar result, Syahida share dengan semua ye..

btw.. stop dekat sini dulu.. esok or lusa.. Syahida nak story pasal hantaran plak.. heeeeee.. babai..

*nota hati : boleh ke story pasal preparation lg even dah kawin.. boleh kot...

1 comment:

eyeme said...

mesti boleh..sbb titew nk baca la :p

nk tgk fb dh xdpt recover password..otak mcm siput nk ingt blk password lama..miahaha