Friday

Kerja lipat risalah, dapat beratus-ratus ringgit = SCAM

Pernah tak rasa terdesak nak duit lebih, google-google jumpa cara mudah dapat duit? Haaaa.. iols la tu. sesaja google pasal kerja dari rumah (impian sepanjang masa ni), tup tup keluar  la pasal kerja lipat risalah la buku la. Pendaftaran dia RM60 je. Ok la kan...
.
Gigih la kita whatsapp. Dapat reply.
Tapi forward pasal testimony memanjang.
Apa yang kita tanya tak di reply.
Terus copy paste no account yang dia bagi dekat google
Haaaaa.. ramai yang dah terkena rupanya!!!
.
Baca comment segala, ramainya yang dah transfer baru google pasal ni.
No whatsapps Cik Nieza, Cik Miera la apa tapi no account nya org lain.
Ni sampai sekarang, Cik Niza tu masih forward testimony.
.
Alhamdulillah Allah detikkan hati nak google dulu no account.
Dari awal dia Whatsapp testimoni.
Tak berjawab soalan.
Dah malam sikit baru dia reply, jawab soalan.
Kita bagi bluetick je la.
.
Walaupun cuma RM60 tapi tetap besar nilai duit tu.
Lagi-lagi kita yang memang nak cari duit extra ni.
Berhati-hati semua. Mintak dijauhkan dari orang-orang yang mengambil kesempatan ni.


ARIA DIFFUSER KEGILAAN RAMAI


.

.
Cantik kan Aria Diffuser ni? Kerlassss sangat bila pakai. I falling in love sangat dengan Aria ni.
.
Sebab Aria ada sound therapy. Ada bunyi-bunyian yang mendamaikan. Boleh on or off sound tu.
.
The best part, Aria ada usb port, boleh connect dengan MP3, phone untuk pasang any favourite music.
.
The new version ni boleh tukar banyak warna lampu. Diffuse up to 8 hours.
.
Percaya tak seketul Aria ni berharga
RM1,010.00 (member price for diffuser only)
RM1328.50 (retail price for diffuser only)
.
dan hanya berharga RM1,260.00 untuk new member yang grab Premium Starter Kit (Aria Diffuser)
.

Untung sangat yang baru nak jadi member. Boleh grab Premium Starter Kit with Aria Diffuser ni. Dapat Diffuser harga 1k + 10 eo dgn harga RM1,260 je!!!
.
Kita kena beli harga RM1,010 tu. Sob Sob
.
Yang dah member tapi membership dah deactivate pun boleh grab this PSK.
.
Macam mana nak beli? Ask me how....

http://www.wasap.my/60133536425/PSKAriaDiffuser
.

Saturday

Bahaya ke anak jatuh banyak kali?

Anak-anak membesar, memang tak lari dari risiko jatuh. Jatuh katil, jatuh masa berlari, jatuh turun tangga dan banyak kali. Silap hari bulan, setiap hari jatuh.
.
Normal ke? Bahaya ke?
Susah nak jawab ni, cuma as parents, kita kena tau apa nak buat bila anak jatuh.
.
Bila anak-anak jatuh, first thing first, check keadaan anak.
Ada lebam tak? Ada benjol tak? Berdarah tak?
Ada selera makan tak? Lembik tak dia?
.
Kalau benjol / lebam, tuam ais dekat benjol / lebam tu.

Kalau berdarah, cuci darah. Kalau open wound, cepat-cepat bawa jumpa Dr.
.
Paling penting, monitor anak ada muntah tak dalam masa 24 jam. Kalau muntah, bawa jumpa Dr juga. Kalau dia taknak makan, tak aktif, lembik better bawak jumpa Dr jugak.
.
Cuma, Nak lebam / bengkak cepat hilang, boleh guna Essential Oil Frankincense. Experiences Syaheed, bibir DoubleE2 yang pecah masa jatuh katil cepat sangat baik. Masa kena gigit dekat taska, pun sapu Frankincense jugak.
.
Semoga anak-anak kita membesar dengan sihat. Kalau nak tahu lebih tentang essemtial oil, feel free to whatsapp me 013 3536425.or Follow my Facebook Syahida Baharuddin and message me. I’m more than happy to help 😘.
.
Have a good day everyone one.